Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@03:55:12 GMT

ضرورت توجه ویژه به اقتصاد دانش‌بنیان

تاریخ انتشار: ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۴۰۲۴۴

ضرورت توجه ویژه به اقتصاد دانش‌بنیان

مدیر خانه مشروطه اصفهان با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به اقتصاد دانش‌بنیان گفت: اقتصاد دانش‌بنیان باید هوای تنفسی اقتصادی ما شود تا این انقلاب اسلامی وارد مرحله بعدی خود در جهان شود، در غیر این صورت ما موفق نخواهیم شد.

به گزارش خبرنگار ایمنا، مصطفی مرتضوی، عصر امروز_ جمعه شانزدهم اردیبهشت‌ماه_ در ویژه برنامه «پیشینه اقتصاد ملی در اصفهان» که در خانه مشروطه برگزار شد، اظهار کرد: پیشینه اقتصاد ملی در اصفهان را می‌توان در سه موضوع نهضت تحریم تنباکو، تأسیس شرکت اسلامیه اصفهان و اقتصاد دانش‌بنیان امروز مورد توجه قرار داد؛ نهضت تنباکو مهمترین نهضتی است که در ۱۵۰ سال اخیر رخ داده و تأثیرات فراوانی در اقتصاد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: نکته قابل توجه این است که از نهضت تنباکو به نام «نهضت تحریم، خبری در عصر بی‌خبری» نام می‌برند، اما باید دید این چه خبری بوده که در عصر بی‌خبری رخ داده است، به نظر می‌آید در دستگاه اندیشه متفکران شیعه این نکته مهم است که صرف مبارزه نظامی و سیاسی نمی‌توان با استکبار مقابله کرد و باید مبارزه اقتصادی داشت، اینجا می‌توان مفهوم نهضت تنباکو را خبری در عصر بی‌خبری دانست.

مدیر خانه مشروطه اصفهان تصریح کرد: اصفهان دو ویژگی قابل توجه در مقطع تاریخی مشروطه داشته است، ظرفیت اول اینکه اصفهان، میراث‌دار پایتختی صفویه بوده است، صفویه از جمله حکومت‌هایی بوده که تا حدی توانسته تمام زوایای یک حکومت را اجرا کند.

وی افزود: دومین ویژگی اصفهان این است که پایگاه حوزه علمیه کشور در آن زمان بوده است، لذا این امر به اصفهان قوت و قدرتی می‌دهد که می‌تواند عَلَم مبارزات نظامی را با تأسیس شرکت اسلامیه به یک نهضت اقتصادی تبدیل کند.

مرتضوی خاطرنشان کرد: این شرکت اسلامیه در زمان مشروطه نیاز به یک فرهنگ‌سازی و تبدیل شدن به یک مطالبه عمومی داشت، لذا مرحوم حاج آقا نورالله نجفی اعلامیه با عنوان «اسلام در خطر است» را در آن زمان صادر می‌کند که کل بحث آن، اقتصادی بوده است، لذا چشمان تیزبین موثرین جامعه بر این بوده که اگر قرار است ضربه‌ای به اسلام بخورد از طریق اقتصاد است.

وی در ادامه با بیان فرائضی از اعلامیه حاج آقا نورالله نجفی در زمان مشروطه، که مفاد مختلفی از مباحث اقتصادی را شامل می‌شد، پرداخت و گفت: ظاهراً این اعلامیه «اسلام در خطر است» در حمایت از تصمیم اصناف اصفهان به عنوان پیش قراول اصناف کشور در زمان مشروطه مبنی بر تقویت تولید داخلی بوده است.

مدیر خانه مشروطه اصفهان تصریح کرد: البته اعلامیه‌های متعدد دیگری از سوی مردم در آن زمان و با رهبری حاج آقا نور الله نجفی با محوریت اقتصادی منتشر شده است که در نوع خود برای امروز ما قابل توجه است، ولی باطن همه این اطلاعیه‌ها عدم وابستگی به بیگانگان در عرصه‌های مختلف برای تثبیت استقلال اقتصادی است.

وی در ادامه گریزی به وضعیت امروز اقتصادی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی توانسته است تا حدودی به آرمان‌ها و باورهای دینی خود برسد، اما برای تداوم این انقلاب اسلامی باید برای پاشنه آشیل انقلاب و معضل بزرگ، به نام اقتصاد فعالیت جدی کرد، لذا بر این اساس رهبر معظم انقلاب قریب به یک دهه بر موضوع اقتصاد دانش‌بنیان به جای اقتصاد مونتاژی توجه ویژه دارد.

مرتضوی تصریح کرد: اقتصاد دانش‌بنیان باید هوای تنفسی اقتصادی ما شود تا این انقلاب اسلامی وارد مرحله بعدی خود در جهان شود، در غیر این صورت ما موفق نخواهیم شد.

کد خبر 573186

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خانه مشروطیت اصفهان خانه مشروطه شرکت دانش بنیان اقتصاد دانش بنيان مصطفی مرتضوی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق اقتصاد دانش بنیان انقلاب اسلامی خانه مشروطه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۴۰۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشِ پُررنگ سازمان اوقاف در توجه به دانش‌بنیان‌ها

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه درمورد ارتباط وقف با دانش بنیان‌ها بیان کرد: ماجرای سازمان وقف به کرات بیان شده است که سه گزاره، ساختار این سازمان را تشکیل می‌دهد. یکی، حفظ موقوفات که در اصطلاح به آن، عین (حفظ عین موقوفه) می‌گوییم و برگرفته از روایات است که گفته شده است: «حبس العین و تصمیم المنفعه» «تحبیس العین و تسبیل المنفعة» که این تعریف وقف است. یعنی فرد عرصه، زمین، ساختمان، فرش، اتومبیلی و... دارد که عین حساب می‌شود و عینیت و حقیقتی دارد و آن را حبس می‌کند. بنابراین، اولین گزاره برای همه موقوفات چه دارای متولی خاص باشند و یا نباشند و در اختیار سازمان اوقاف قرار گرفته باشند به سمت حفظ العین می‌رود. 

رئیس سازمان اوقاف با اشاره به منافع وقف گفت: دومین گزاره، افزایش منافع وقف است. منظور از منافع وقف، هر گونه ارزش مالی و قابل تقویم به پول است که مستقیم یا غیرمستقیم از عین موقوفه و توابع آن حاصل می‏شود؛ مانند منفعت ساختمانها، علوفه و غلاّت مزارع، آب نهر‌ها و چاهها، نذور بقاع متبرّکه. 

یعنی فرد نمی‌تواند یک زمین را به همان مبلغی که سالیان قبل خریداری کرده است الان هم، به همان قیمت بخرد. بنابراین، باید بروز شود و اجاره آن را بهتر کند و بهره وری بیشتری از این زمین داشته باشد و به همین دلیل، باید با علم روز گره بخورد.

حجت‌الاسلام والمسلمین خاموشی ادامه داد: سومین گزاره‌ای که اوقاف به آن مشغول است اجاره نیات یا اجاره مال موقوفه است.

 مثلاً یک واقف، مالی را برای ایتام داده است و یا یک فردی زمین دارد و با آن کاری انجام می‌دهد و پولی که از آن بدست می‌آورد را هزینه ایتام می‌کند. بنابراین، کارکرد سازمان وقف از این سه گزاره بیرون نمی‌رود و دانش بنیان یک عنوان خاصی است که می‌تواند بهانه‌های مختلفی در زمینه وقف داشته باشد و دانش بنیان‌هایی وجود دارند که خودشان هم، موقوف هستند و باید شاخ و برگ هایشان توسعه پیدا کنند. از اینرو، مجموعه‌هایی که خواستند وقف جدید کنند باید توجه به دانش بنیان داشته باشند. 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: اگر دانش بنیان به نقاط ایده آل برسد هزینه‌ای که صرف کردیم با ارزش گذاری خیلی بالاتر است. زیرا هرقدر توسعه تجاری یک دانش بنیان بهتر شود امکانات مالی آن شرکت قوی‌تر می‌شود و ارزش گذاری آن نیز، بالاتر می‌رود. 

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی درمورد چشم انداز همکاری وقف و دانش بنیان‌ها گفت: یک تفاوتی بین جریان منابع دولتی، خصوصی و وقف در این زمینه وجود دارد. زیرا دست خصوصی بازتر از منابع دولتی است چراکه منابع دولتی قوانین بالادستی، ناظر و حاکم دارند. البته دولت برای توسعه‌ها همت زیادی دارد که از حمایت استارتاپ‌ها گرفته تا برگزاری جشنواره‌ها و تسهیلات را دربر می‌گیرد. به همین دلیل، هر قدر منابع خصوصی میدان تجاری پیدا کنند استقبال این بخش هم بالاتر خواهد رفت. اما وقف آزادتر از منابع دولتی و خصوصی است. 

رئیس سازمان اوقاف افزود: دست اوقاف باز است و می‌تواند حفظ العین کند و واقعاً هم باقی می‌ماند. یعنی متولی مصلحت می‌داند که فلان زمین را با موقعیت بهتر خریداری کند و زمینی با وجود داشتن مساحت بزرگتر را نخرد و دست اوقاف باز است که بگوید از کدام دانش‌بنیان حمایت شود؟ و این حمایت در سبد کالای مردم چه کمکی خواهد کرد؟ ما در صدد هستیم همه وقف را به صورت دانش بنیان ارائه کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • برگزاری دومین نمایشگاه حمل و نقل دانش‌بنیان در اصفهان
  • مهندسی معکوس قطعات پتروشیمی پارس جنوبی به همت دانش بنیان‌ها
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • مالکیت فکری ستون اصلی «اقتصاد دانش بنیان»
  • در حوزه مالکیت فکری بسیار عقب هستیم
  • مالکیت فکری پشتوانه اقتصاد دانش‌بنیان
  • رشد ۱۰۰ درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات «وعده صادق»
  • رشد صد درصدی دانش‌بنیان‌ها در بورس/علم و فناوری دو بال عملیات وعده صادق
  • نقشِ پُررنگ سازمان اوقاف در توجه به دانش‌بنیان‌ها
  • از اکسپو ایران ۲۰۲۴ چه می دانید؟​