Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»  آیت‌الله عباس کعبی، عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری و از حقوقدانان پیشین شورای نگهبان، در گفت‌وگو با ایکنا به مناسبت ۲۶ تیر، سالروز تأسیس شورای نگهبان، درباره جایگاه و اهمیت این شورا در ساختار سیاسی نظام جمهوری اسلامی گفت: شورای نگهبان تبلور صیانت از مردم‌سالاری دینی و پاسداری از جمهوری اسلامی بر پایه فقه و حقوق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه در اندیشه امام راحل و تدوین‌کنندگان قانون اساسی برای تشکیل شورای نگهبان وجود داشت این بود که تجربه ناموفق مشروطه در جمهوری اسلامی تکرار نشود. زیرا در جریان انقلاب مشروطه عدالتخانه و دفاع از حقوق مردم که با همت علما پیگیری شد و پیش رفت با ورود جریان غربگرا منحرف شد و در نهایت شیخ فضل‌الله نوری بر سر دار رفت.

دفاع قاطعانه امام(ره) و رهبر معظم انقلاب از شورای نگهبان

وی افزود: لذا برای عدم تکرار تجربه مشروطه امام خمینی(ره) قاطعانه و بدون ملاحظه از تأسیس شورای نگهبان دفاع کرد و بعد از امام(ره) هم رهبر معظم انقلاب از نهاد شورای نگهبان حمایت ویژه کرده‌اند.

آیت‌الله کعبی اظهار کرد:‌ شورای نگهبان امروز به منزله یک نهاد دیرینه حاکمیتی است که به عنوان امین نظام و ملت در پاسداری از رأی مردم، شرع و قانون اساسی ‌شناخته می‌شود.

جلوگیری از نفوذ در حاکمیت؛ کارکرد مهم شورای نگهبان

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه بدون وجود شورای نگهبان تاریخ مشروطه تکرار می‌شد و استبداد در کشور حکومت می‌کرد، گفت: اگر هم استبداد حاکم نمی‌شد، زیاده‌خواهان و فرصت‌طلبان در نهادهای حاکمیتی نفوذ می‌کردند و به عبارتی یکی از کارکردهای مهم شورای نگهبان جلوگیری از نفوذ در حاکمیت است.

وی یادآور شد: در طی سالیان متمادی شخصیت‌هایی با درجات علمی بالای فقهی و حقوقی در این شورا حضور داشتند و امروز بخشی از رویه‌های فقهی و حقوقی شورای نگهبان در این ۴۲ سال، منتشر شده و بخش دیگری هم در حال انتشار است و این گنجینه گرانسنگی است که می‌تواند مورد بهره‌برداری حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها برای تحول در فقه حکومتی و مداقه علمی نظریات حقوقی شورای نگهبان قرار بگیرد.

الزامات گام‌های تحولی در شورای نگهبان

آیت‌الله کعبی درباره اقدامات تحولی در شورای نگهبان متناسب با گام دوم انقلاب گفت: روش‌های شورای نگهبان فقهی و حقوقی است و در نظریه‌پردازی از مجمع مشورتی فقهی و پژوهشکده حقوقی خود استفاده می‌کند و اتقان رأی شورای نگهبان با وجود دستگاه‌های مشورتی قابل توجه و دقیق است اما برای برداشتن گام‌های تحولی، لازم است شورای نگهبان بعد آموزشی و پژوهشی خود را تقویت کرده و اعضای این شورا بیش از پیش در مجامع علمی حوزوی و دانشگاهی حضور پیدا کنند و نظریات شورا را تبیین و از آن دفاع کنند تا این نهاد مهم بیشتر شناخته شود.

عضو حقوقدان پیشین شورای نگهبان تصریح کرد: به عبارتی تبیین، گفتمان‌سازی و نظریه‌پردازی از لحاظ فقهی و حقوقی و به ویژه تبیین و اطلاع‌رسانی بیشتر دیدگاه‌ها و نظریات شورای نگهبان در دوران انتخابات از جمله گام‌های تحولی است که این شورا می‌تواند در گام دوم انقلاب بردارد.

قدردانی از زحمات دکتر کدخدایی

آیت‌الله کعبی با اشاره به دوران ۱۳ ساله سخنگویی کدخدایی گفت: در این دوره شورای نگهبان موفق شد بیشتر خود را به جامعه و مجامع علمی معرفی کند و جا دارد از زحمات مخلصانه ایشان در جهت معرفی شورای نگهبان، دفاع از نظریات فقهی و حقوقی این شورا و ساماندهی بخش اطلاع‌رسانی شورا و پژوهشکده شورای نگهبان تشکر کنیم. اینکه پس از ایشان نیز آقای طحان نظیف، به عنوان یک جوان دانشمند حقوقدان، سخنگوی شورای نگهبان شدند، جای خوشحالی دارد و این حرکت نشانه یک گام تحولی است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با بیان اینکه شورای نگهبان در مقایسه با گذشته جوان‌تر و تشکیلاتی‌تر شده است، گفت: نوع نگاه به حاکمیت، حقوق ملت، اتقان رأی فقهی و حقوقی و مقتضیات زمان از جمله مسائلی است که باید مورد توجه شورای نگهبان در گام دوم انقلاب قرار گیرد و مبنای حرکت تحولی این شورا باشد.

منبع: نماینده

کلیدواژه: آیت الله کعبی شورای نگهبان مجلس خبرگان شورای نگهبان گام دوم انقلاب آیت الله کعبی گام های تحولی فقهی و حقوقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۵۱۴۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره

تین نیوز

با وجود گذشت چند روز از ورود اولین قطار ترانزیتی افغانستان ترکیه به مرز ریلی کشور، همچنان این قطار متوقف است.

به گزارش تین نیوز،  بررسی وضعیت اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه با مستندات تصویری نشان می دهد  10 واگن در ایستگاه شمتیغ ایران و 15 واگن در ایستگاه روزنک (در عمق 60 کیلومتری خاک افغانستان) متوقف هستند.

دلیل توقف این واگن ها، دستور توقف راه آهن به لوکوموتیو کنسرسیوم توسعه ریلی از مورخ 1403/02/01 تا کنون است.

در پی دستور توقف راه آهن به لوکوموتیو، کنسرسیوم توسعه ریلی که وظیفه بهره برداری، تامین و انتقال مصالح و ادوات ریلی و حمل و نقل واگن های تجاری را در افغانستان برعهده داشته، عملیات رفع نواقص قطعه سوم و احداث قطعه چهارم خط آهن برون مرزی خواف هرات نیز متوقف گردیده است.

این سوء مدیریت مسبوق به سابقه بوده و در سال های گذشته نیز با حذف بخش خصوصی، موجب عدم بهره برداری از خط آهن شلمچه بصره و از بین رفتن فرصت نقش آفرینی کشور در ترانزیت ریلی منطقه شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره خبر توقف قطار عبوری افغانستان ترکیه که از خاک ایران قرار است عبور کند، گفت: اظهار نظر راه آهن جمهوری اسلامی ایران ناشی از بی اطلاعی بود در صورتی که اطلاع رسانی ها از ۹ فروردین انجام شده بود.

قابل ذکر است، به گزارش خبرگزاری دانشجو، مصطفی رضایی مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره خبر ورود اولین قطار ترانزیتی افغانستان ترکیه به ایران و تکذیبیه راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: در مورد اولین قطار ترانزیتی که از مبدا افغانستان به مقصد ترکیه وارد مرزهای شرقی کشور شد، از تصاویر روز ورود قطار مشخص است و در مرز های شرقی کشور نشان می دهد که قطار چه موقعیتی دارد، وارد شده و در ایستگاه مرزی ایران متوقف شده است.

وی افزود: چیزی که مشخص است آنست که این قطار اول اردیبهشت ماه سال جاری از مرز شمتیق وارد کشور شد و در ایستگاه شمتیق متوقف شد و هنوز هم بعد از چند روز در این ایستگاه قرار دارد. اما این که چرا راه آهن کشور این خبر را تکذیب کرد، ما هم متعجب شدیم و این تکذیب یک دلیل بیشتر نمی تواند داشته باشد، آن هم عدم اطلاع مدیرانی بوده که اظهار نظر کردند و بدون بررسی و بدون اطلاع مطلبی را در این مورد بیان داشتند.

وی ادامه داد: این اظهار نظر تبعات منفی برای کشور دارد و آنچه که باعث شد رسانه های معاند هم بهره برداری خودشان را داشته باشند که قطعا تعاملات و ارتباطات حسنه بین دو کشور را هدف قرار داده اند.

رضایی گفت: مقداری قضیه عجیب شد، از آنجایی که در راه آهن افغانستان خروج این قطار با بدرقه و مراسم با شکوهی انجام شد و همه دیدند که قطار از مرز افغانستان خارج شده و وارد ایران شده است. از طرف دیگر وقتی که راه آهن تکذیب کرد، نگرانی ها در راه آهن افغانستان و تجار افغانستانی شکل گرفت که این قطار پرواز که نکرده و از مسیر دیگری هم که راه ندارد و این باعث شد که یک برداشت های منفی و حتی تمسخر آمیزی هم نسبت به این موضوع شکل بگیرد که قطار وارد ایران شده و غیب شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره دلیل این موضع گیری ضد و نقیض راه آهن کشور اظهار کرد: رسانه ها خبر زدند که قطار وارد شد و متوقف شد و بعد راه آهن ورود قطار را تکذیب کرد، و اتفاقات بعدی آن انجام شد. در یک جمله می توان گفت این اظهار نظر هم ناشی از عدم اطلاع بود، کنسرسیوم توسعه ریلی با هماهنگی وزارت راه و نمایندگی رئیس جمهور در امور افغانستان کار خودش را با سرمایه گذاری بزرگترین شرکت های ریلی کشور در افغانستان آغاز کرد، دو مسئولیت دارد.

وی افزود: در یک سال گذشته اصل مسئولیت کنسرسیوم در افغانستان رفع نواقص و توسعه خطوط ریلی و ایستگاه های راه آهن در افغانستان بود که از سال ۱۴۰۱ آغاز شد و ایستگاه های متروکه با اقدام مشترک کنسرسیوم و راه آهن افغانستان بازسازی شد و تجهیز و پرسنل در آنجا مستقر شد و این توسعه خطوط ریلی در دستور کار قرارگرفت و قطار های متعددی هم بابت تکمیل این خط ریلی به افغانستان انتقال دادیم.

وی ادامه داد:، اما مسئولیت دومی که از جانب وزارت راه و دستور مستقیم وزارت راه و شهرسازی بر عهده این کنسرسیوم است و شرکت های تابع اون کذاشته شد، این بود که بهره برداری و توسعه خطوط ریلی افغانستان را برای انتقال بار های تجاری به ایران به صورت ترانزیت، چه واردات و چه صادرات انجام دهد.

مصطفی رضایی مطرح کرد: برای این منظور با حضور مسئولین عالی رتبه کشور در مورخ ۱۶ دی ماه ۱۴۰۲ قرارداد بسیار جامعی بین کنسرسیوم توسعه ریلی و مسئولین هیئت حاکمه افغانستان شکل گرفت با تایید رئیس اداره راه آهن افغانستان و رئیس هیئت وزرا افغانستان این قرارداد شکل گرفت و بهره برداری از خط ریلی که در افغانستان احداث شده بود به این کنسرسیوم واگذار شد.



وی اضافه کرد: ما هم بر اساس وظیفه ای که برای ما مشخص شده بود باید هط را برای انتقال اموال تجاری و وسیله های تجاری از مسیر خطوط ریلی ایران شروع به کار می کردیم.

وی تصریح کرد: یعنی هیچ کشوری معتل ما نمی ماند. ما زمانی که می گوییم کریدور ریلی در رقابت با یک تعداد کریدور دیگر است یعنی هر کشوری دوست دارد مسیر انتقال را از کشور خودش عبور دهد تا درآمد کسب کند و توسعه منطقه ای داشته باشد.

وی ادامه داد: این کنسرسیوم در رقابت با کریدور لاجوردی که از مسیر ترکمنستان دریای خزر را رد می کند و می رود به سمت آذربایجان و ترکیه و اروپا وارد این حوزه شد؛ و رقبای جدی بین المللی در این حوزه داشتیم و مواد معدنی افغانستان خیلی وقت ها از این مسیر به اروپا منتقل می شد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان درباره یکی دیگر از رقبا در کریدور تجاری ریلی برای تجارت گفت: همچنین در رقابت با کریدور ریلی و جاده ای که افغانستان با پاکستان دارد و متصل می شود به بنادر و افغانستان غز این طریق به آب های آزاد راه پیدا کرده است.

وی افزود: ما زمانی وارد این عرصه شدیم که این دو کریدور فعال بود و بعد از رفع نواقص اولویت داری که توسط کنسرسیوم صورت گرفت حالا نوبت این بود که بهره برداری از این خط آغاز شود که به دستور مسئولین بالادستی وزارت راه و کشور، این اولین قطار تجاری و ترانزیت از افغانستان به سمت ترکیه می خواست برود و وارد کشور شد.


وی ادامه داد: علت این اظهار نظر ضد و نقیض در مجموعه راه آهن عدم اطلاع از این مسئولیت کنسرسیوم بود و انتظار داشتن که کنسرسیوم فقط مصالح خط و ادوات ریلی حمل کند.

رضایی مطرح کرد: ببینید زمانی که می گوییم کریدور و هزاران میلیارد تومان جمهوری اسلامی ایران در افغانستان هزینه کرده تا این کریدور به بهره برداری برسد، اینکه راه آهن این خط را منوط به حمل مصالح کند، خب این خارج از منافع ملی است و هیچ عقل سلیمی چنین برداشتی از این خط ریلی نخواهد داشت و این می شود یک مسیر محلی که فقط جابجایی مصالح خواهد داشت.

وی اضافه کرد: البته به دلیل محدودیت های راه آهن در نیرو و خدمات اگر این بهره برداری تجاری در ماه های آینده اتفاق می افتاد شاید بهتر بود. اما منافع جمهوری اسلامی به ما این اجازه را نمی داد و ما متعهد بودیم که زودتر وارد این بهره برداری تجاری شویم.

وی درباره نامه نگاری های رسمی در این خصوص گفت: ۲۲ روز قبل در تاریخ ۹ فروردین نامه نگاری خطاب به راه آهن و سایر دستگاه ها انجام شد که این عملیات با هماهنگی معاونین وزارت راه و شهرسازی و نماینده رئیس جمهور انجام شده بود.

وی افزود: حتی هماهنگی ها با مرزبانی و نیروی انتظامی هم انجام شد و استانداری خراسان رضوی نامه ای را خطاب به همه ارسال کرده بود که زین پس علاوه بر جابجایی ادوات ریلی از این خط، بار تجاری هم به مقصد ترکیه از طریق سیستم ریلی جابجا می شود.

وی ادامه داد: این اطلاع رسانی در تاریخ ۲۰ فروردین انجام شد و وزارت کشور نیز اجازه ورود را در این خصوص داده است.

رضایی مطرح کرد: قطار وارد مرز شمتیق شد و هماهنگی گمرکی آن انجام شد و هم گمرک و هم مرزبانی در این خصوص هماهنگ بودند. قطار در انتظار تشریفات ریلی بود و دو دستگاه دیگر هم پس از این قرار بود که به سمت ایران بیایند، اما با دستور توقفی که راه آهن داد، پروژه رفع نواقص نیز متوقف شد، زیرا واگن های ادوات در ایستگاه های شاهرود و خواف که منتظر لوکوموتیو بودن هم به مشکل خوردند.

وی در پایان گفت: از طرفی این یک عملیات استراتژیک برای جمهوری اسلامی ایران بود تا از سرعت ۳۰ و ۴۰ به سرعت ۱۴۰ کیلومتر برسد.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • برگزاری دوره‌های حقوقی و قضایی برای اعضای شورا‌ها در گلستان
  • شوراها بی‌واسطه‌ترین حلقه ارتباطی مردم و حاکمیت هستند
  • کعبی، نائب رئیس جامعه مدرسین: نیروی انتظامی تحت هیچ شرایطی نباید از طرح نور عقب نشینی کند
  • شورا‌ها مظهر انتقال قدرت متمرکز دولتی به مدیریت مردمی
  • شاهد پیشرفت و تعالی حاکمیت اسلام هستیم
  • آیت‌الله کعبی: طرح نور باید با قاطعیت تداوم پیدا کند
  • گزارش متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان بررسی می‌شود
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • گل‌به‌خودی مانع‌ اولین کلیت شیت آرشا!
  • بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری